FORSIDE–––––––––––––––––––––––––––PRÆSTER–––––––––––––––––––––––––––MEDARBEJDERE–––––––––––––––––––––––––––MENIGHEDSRÅD–––––––––––––––––––––––––––KIRKEGÅRDE–––––––––––––––––––––––––––IND- OG UDMELDING–––––––––––––––––––––––––––FØDSEL, DÅB,BRYLLUP OG DØD MM.–––––––––––––––––––––––––––NAVNEÆNDRING–––––––––––––––––––––––––––NÅR LIVET GØR ONDT–––––––––––––––––––––––––––BØRN OG UNGE–––––––––––––––––––––––––––KIRKEKOR–––––––––––––––––––––––––––KIRKEBLAD–––––––––––––––––––––––––––
I
Ind- og udmelding
Man bliver medlem af Den danske Folkekirke ved dåb. De fleste danskere bliver døbt som spæde, men dåb kan finde sted i en hvilken som helst alder.
Ønskes dåb, henvender man sig til den præst, man ønsker skal foretage dåben.
I dag er ca. 75 % af den samlede befolkning i Danmark medlemmer af Folkekirken. Ser man alene på den etnisk danske befolkning, er medlemsprocenten ca. 86.
Ønsker man at udmelde sig af Folkekirken, sker dette ved personlig eller skriftlig henvendelse til sognepræsten i bopælssognet.
Ved udmeldelsen frasiger man sig retten til gejstlig betjening i forbindelse med eksempelvis bryllup og begravelse.
Man kan heller ikke gratis få gravsted på folkekirkens kirkegårde. Man har ret til at blive begravet her, hvis man bor i sognet, men må så betale for gravsted og gravkastning eller nedsættelse af urne.
Priser fremgår af listen under ”Kirkegårde”.
Ønsker man at genindmelde sig i Folkekirken, kan dette ske ved henvendelse til en hvilken som helst præst, ansat i Folkekirken. Henvendelse sker dog almindeligvis til sognepræsten i bopælssognet.
Agri Kirke
Sognevejen 2 Agri
8420 Knebel
Knebel Kirke
Knebel Bygade 72 Knebel
8420 Knebel
Vrinners Kirke
Bygade 2
Vrinners
8420 Knebel
Tved Kirke
Kirkebakke 12
Tved
8420 Knebel
Helgenæs Kirke
Brøsbjergvej 12 Stødov
8420 Knebel
Vistoft Kirke
Søndre Molsvej 25 Vistoft
8420 Knebel